Bar Kubuś, ul. Kościuszki 8a
Bar Kubuś, prowadzony przez Katarzynę Fituch, ma 13 lat. Zjemy tam przede wszystkim dania sezonowe, jak np. pierogi z truskawkami czy jagodami, zupę owocową. Letni zestaw składa się z jajka sadzonego, młodych ziemniaków z koperkiem i kefiru. Codziennie dużą popularnością cieszą się dania dnia. To zestaw obiadowy za 15 zł, który składa się z zupy, dania drugiego, zestawu surówek i kompotu. Porcje są naprawdę duże! Jedzenie smaczne, świeże, byłam zachwycona np. plackiem po węgiersku (w opcji: mały 12zł i duży 15 zł, z tym, że mały wcale nie jest taki niepozorny!), zupą koperkową, zalewajką i smażoną rybą.
W porze obiadowej drzwi do Kubusia się praktycznie nie zamykają. Od niedawna serwowane są tam też dania na wynos.
- Mamy sporo stałych bywalców. Wiem, że przyjeżdżają np. klienci z Michałowa, mówią, że specjalnie na ten placek po węgiersku. Wiele osób pytało o potrawy z grilla, więc kupiliśmy profesjonalny grill, mamy karczek grillowany, pierś z kurczaka, rybę. Dużo się od klientów się uczymy, podpowiadają nam, co by chcieli zjeść - mówi Katarzyna Fituch, właścicielka baru Kubuś. - Chłopcy z Broni, z Radomiaka przychodzą na obiady, siatkarze u nas jedzą - zdradza właścicielka.
Bar Kubuś otwarty jest od pon. do pt. w godz. 8-18, w sob. 9-15.
Wszystkie komentarze