Leśny Dwór
W tym roku wszyscy festiwalowi goście będą mogli jako pierwsi spróbować nowości, bo restauracja otwiera Słony Dym, czyli ogromną strefę grillową z wędzarnią na terenie hotelu.
- Na przystawkę podamy sznytkę z wiejskiej bagietki, czyli wędzoną makrelę w Słonym Dymie z dodatkiem tapenady, oliwy i guacamole - zdradza Łukasz Majchrzyk z restauracji i hotelu Leśny Dwór. Co jeszcze w festiwalowym menu? - Danie główne to All'a Wellington z szarpaną wołowiną. Pod tym kryje się wolno pieczona w garnku rzymskim szarpana wołowina z dodatkiem sosu tonkatsu, naleśnik, białe grzyby, ciasto francuskie, demi glace oraz sałatka z zielonych warzyw. Na deser podamy karmelizowaną śliwkę węgierkę w chmurce śmietanowej z malibu oraz z lodami śmietankowymi z dodatkiem prażonych wiórków kokosa i mięty - dodaje Łukasz Majchrzyk.
Leśny Dwór usytuowany jest przy ul. Słowackiego 84 w Skaryszewie.
Wszystkie komentarze