Restauracja Nihil Novi w Radomiu
Co w menu Nihil Novi?
- Kuchnia polska, tradycyjne smaki, ale w nowoczesnej odsłonie, również kuchnia fusion. Nie jest to kuchnia przaśna i tłusta, będzie bez okrasy. Karta dopiero się rozbudowuje, badamy podniebienia radomian i gości. Pracujemy na polskich produktach, w dużej mierze lokalnych, szefem kuchni jest Adam Pabis, który stara się wykorzystać radomskie specjały, np. mięsa, wędliny, sery. Chcemy przez to wspierać lokalnych przedsiębiorców - zaznacza dyrektorka Nihil Novi.
ANDRZEJ MICHALIK
Jak dodaje, kuchnia polska będzie odświeżona, ale w przystępny sposób, by to, co zaserwowane na talerzu, nie przerażało gościa, żeby nie bał się do tego zabrać. Ma być smacznie, ale i oryginalnie.
ANDRZEJ MICHALIK
W restauracji skosztujemy też lokalnego piwa z radomskiego browaru.
- Wina są starannie wyselekcjonowane, nie można ich kupić w sklepach. Zrobiliśmy rozeznanie na radomskim rynku i wiemy, że tylko u nas będzie kawa serwowana zgodnie z tradycyjną recepturą. Te kawy są wypalane ręcznie, według niezmienionych od lat 50. XX w. tradycji. Smakosze kawy z pewnością docenią niepowtarzalne aromaty - zachęca Żak.
ANDRZEJ MICHALIK
W Nihil Novi, w jako jedynej restauracji w Radomiu, serwowane są śniadania - od godz. 7 do 11.
- Często biznesmeni czy przedsiębiorcy chcą się umówić z kontrahentem przed południem, coś przekąsić, a restauracje są otwarte od godz. 12. U nas jest specjalna sala VIP przeznaczona na takie spotkania połączone z konsumpcją - mówi Żak.
ANDRZEJ MICHALIK
Wszystkie komentarze